Doll house

57,90 

Kako otroka pripraviti na dnevno in večerno rutino, pripravo obroka in različna gospodinjska opravila? S tiho knjigo Doll house vse to postane učenje skozi najljubšo igro.

🧒Od 3. leta dalje

🏠 Gospodinjska opravila

🫶 Ročno izdelano

👩‍🏫 Pedagoško oblikovano

Knjiga spodbuja razvoj:

Na zalogi

Možnost hitre dostave - danes naročiš, jutri dobiš.

(+5,00 )
Možnosti plačila:

50%Naroči skupaj in prihrani še dodatnih 50% ob nakupu:

74,90€-50% 37,45€
57,90€-50% 28,95€
57,90€-50% 28,95€

Izraz tiha knjiga poimenuje knjigo brez besedila, ki spodbuja otroško domišljijo, kreativnost in razvoj fine motorike.

Vsebuje 7 delovnih strani. Primerna za starost od 3. leta dalje, saj je oblikovana tako, da otroka spodbuja k ustvarjanju zgodbe s punčko in psičkom, ki sta glavna lika. Vsebuje veliko različnih manjših delov, kot so različna oblačila, hrana, oblačila in gospodinjski aparati. Otrok vodi punčko iz sobe v sobo in se uči različih gospodinjskih opravil, ter skrbi za njo. Otroka tiha knjiga Doll house spodbuja k usvajanju dnevne in nočne rutine. S pomočjo punčke v knjigi ga seveda lahko pripravimo na življenjske situacije, v katerih se znajde tudi sam, npr. ustna higiena, tuširanje, priprava obrokov, likanje in pranje perila, izbira oblek, pospravljanje in urejanje omare. Poleg tega pa otroku izbrane dejavnosti omogočajo kreativno igro in spodbujajo razvoj domišljijske igre, ki je za njegov razvoj zelo pomembna.

Tiha knjiga je ročno izdelana in pedagoško oblikovana. Strani so snemljive, lahko jih med seboj poljubno prestavite ali pa razdelite med sorojence.

Izdelek je skladen z Direktivo 2009/48/ES o varnosti igrač.

Začetek dneva: Ko se pojavi sonce, punčka vstane. Preden začne svoj dan odide v kopalnico in se uredi. Ne pozabi uporabiti brisače in seveda zobne krtačke. Tudi lase si posuši in počeše.

Garderobna omara in pralnica: Preden odide od doma, si izbere oblačila. V kolikor je potrebno, jih seveda zlika. Če pa je kaj umazano, pa hitro prižge pralni stroj. Ne pozabi dodati pralnega praška in mehčalca. Koliko različnih oblačil je na voljo? Katero bi izbrali za plesni večer?

Dober tek: Punčka si pripravi svoj obrok. Najprej izberi poljubne sestavine in potrebno posodo, ter pripravi obrok. Bi raje izbral zelenjavo ali sadje? Seveda ne smemo pozabiti na pijačo. Hitro skuhaj kavo ali čaj in mizica bo polna. Ko bo ura za odhod, se punčka odpravi od doma.

Psiček: Skozi celotno knjigico pa je prisoten tudi psiček, ki ga otrok seveda lahko tako kot punčko tudi poimenuje in tako igro še dodatno obogati. Psička je ravno tako potrebno nahraniti in urediti, ter pripraviti za odhod. Ne pozabite mu ponuditi slastne kosti.

Seveda pa so to le ideje za uporabo pri vsaki strani, igra in uporaba knjige sta poljubni na željo otroka. Zato naj otrok sam odkrije nove poti in ustvarja svojo zgodbo.

Igra s tiho knjigo lahko prinese številne prednosti za otrokov celosten razvoj, med katerimi so:

✅ Fine motorične sposobnosti: Otroci bodo razvijali spretnosti, kot so uporaba prstov in rok za manipulacijo različnih interaktivnih elementov v tihi knjigi, kot so zadrge, gumbi, vezalke itd.

✅ Kognitivni razvoj: Igra s tiho knjigo spodbuja otrokovo razumevanje vzročno-posledičnih povezav, prepoznavanje barv, oblik, števil in drugih elementov, kar prispeva k razvoju kognitivnih sposobnosti.

✅ Kreativnost in domišljija: Tiha knjiga lahko spodbuja otrokovo domišljijo in ustvarjalnost, saj jih vabi k raziskovanju različnih interaktivnih elementov in ustvarjanju svojih zgodb ter scenarijev.

✅ Jezikovni razvoj: Otroci lahko ob igri s tiho knjigo razvijajo svojo jezikovno zmožnost, ko starši z njimi komunicirajo o sliki, elementih v knjigi ali o njihovih ustvarjalnih idejah.

✅ Koncentracija in vztrajnost: Igra s tiho knjigo spodbuja otrokovo sposobnost koncentracije in vztrajnosti, saj morajo biti osredotočeni, ko raziskujejo in manipulirajo Z različnimi elementi v knjigi.

✅ Socialne veščine: Če se otroci igrajo s tiho knjigo v skupini, lahko spodbuja tudi razvoj socialnih veščin, kot so deljenje, sodelovanje, komunikacija in spoštovanje drugih otrok.

✅ Igra vlog: Tiha knjiga spodbuja igro vlog, kjer se otroci lahko igrajo s pomočjo notranjih elementov, kot so naprstne lutke ali pa vloge delijo kar med seboj.

Dolžina: 200mm
Širina:50mm
Višina:200mm
Teža:210g
Število delovnih strani:7
Material: bombažne tkanine, filc,vrvic,plastične kroglice in gumbi,ježki,zadrge

1 mnenje za Doll house

  1. V

    Vesna Žepič Bogataj

    5

Podaj mnenje

Pogosto zastavljena vprašanja

Za katero starost so primerne knjigice?

Tihe knjige so primerne že ob rojstvu novorojenčka do vsaj 10. leta starosti oziroma odvisno od interesa otrok. V kategoriji “Po letih” poiščite želeno starost.

Ne, personalizacija ne podaljša dostave. Gre za samopersonalizacijo, kjer knjigo skupaj z otrokom personalizirate vi. Prejmete črke in podrobno navodilo, ki vam pri tem pomaga.

Knjigo hraniti na suhem, čistiti brez drgnjena, le bombažne delce obrisati z vlažno krpo.

Izdelki Smartibook vsebujejo majhne delce, zato naj jih otroci mlajši od treh let uporabljajo ob prisotnosti staršev.

Podjetje Smartibook d.o.o. izjavlja, da so izdelki skladni z Direktivo 2009/48/ES o varnosti igrač.

Vse informacije glede vračila si lahko preberete TUKAJ.

Ob doplačilu ga lahko prevzamete že 1 uro po opravljenem naročilu, brezplačno pa 24 ur po oddanem naročilu (vsak delovni dan v delovnem času).

Standardna dostava traja 3-5 delovnih dni. V primeru izbire prioritetne dostave pa naročilo prejmete že naslednji delovni dan, če je naročeno do 14.00 ure.

Strošek dostave je 3,66€. Ob nakupu nad 100€ je dostava brezplačna.

Plačate lahko s kreditno kartico, PayPal-om, z bančnim nakazilom in po povzetju (+2€).