Splošni pogoji poslovanja

 1. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje SMARTI BOOK d.o.oNazorjeva ulica 8, 4000 Kranj, (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine https://smartibook.si/ so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina https://smartibook.si/  je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje SMARTI BOOK d.o.o.. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini https://smartibook.si/ .

Spletna trgovina https://smartibook.si/  si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani https://smartibook.si/  brez predhodnega obvestila.

 1. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra, ID za DDV)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti prikazano tudi, če le-te že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki
 1. PONUDBA ARTIKLOV

Cene so predstavljene kot Redne cene in Akcijske cene. Redne cene so priporočene prodajne cene oziroma cene, ki jih nastavi ponudnik. Akcijska cena je cena, ki je predmet promocijskih aktivnosti za namen dviga prodaje. Tako Redne kot tudi Akcijske cene veljajo ne glede na način plačila in pošiljanja. Strošek slednjega je uporabniku predstavljen tekom nakupnega procesa na spletni strani ponudnika.

 1. CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene so v evrih, vključujejo DDV in veljajo ob potrditvi naročila s strani kupca.

Določeni sta dve ceni in sicer Redna cena ( cena, ki jo nastavi ponudnik) in Akcijska cena.

Prodajalec si prizadeva, da bi vam v spletni trgovini https://smartibook.si/  prikazovali samo točne in verodostojne informacije. V primeru, da podatek o ceni ni pravilen, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa ali ponudil drugo zadovoljivo rešitev.

Kupoprodajna pogodba oziroma naročilo je sklenjeno šele, ko prodajalec po elektronski pošti potrdi kupčevo naročilo za nakup blaga.

 1. PLAČILNI POGOJI

V spletni prodajalni https://smartibook.si/  je mogoče opraviti plačilo izbranega blaga na več načinov:

 • Bančno nakazilo.
 • Plačilo po povzetju, kupnino plačate poštarju ob prevzemu blaga. Redni ali Akcijski ceni je pri tem načinu plačila dodana vsota 2,00 EUR (provizija pogodbenega dostavljalca).
 • Plačilo s kreditno kartico, ki se izvaja preko plačilnega vmesnika Stripe.
 • Plačilo z uporabo plačilnega vmesnika PayPal.
 1. POSTOPEK NAKUPA

Nakup brez registracije

Uporabnik lahko postane kupec brez registracije. V tem primeru mora tekom nakupnega procesa vnesti ime in priimek, naslov, e-poštni naslov in kontaktno telefonsko številko. Ob nakupu pravne osebe, mora njena pooblaščena oseba vnesti še naziv pravne osebe in davčno številko le-te,

 

Naročilo

Kupec uvrsti artikle v košarico, kjer se mu ponudi možnost nadaljevanja nakupa ali zaključek nakupa. Kupec tekom dodajanja artiklov v košarico lahko izbira tudi personalizacijo izdelka in dodatne izdelke, ki so mu ob nakupu na voljo po akcijski ceni. V košarici se prikaže naziv artikla, količina in Akcijska cena, če je le-ta v veljavi (popust na redno ceno). Kupec izbere način plačila in dostave, pri čemur lahko za prejem izdelkov izbere naslov, ki je drugačen od naslova plačnika.

Zaključek naročila

Ko kupec zaključi naročilo, prejme sporočilo po e-pošti, da je naročilo sprejeto. V primeru plačila po predračunu se sporočilu priloži še predračun.

Naročilo potrjeno s strani ponudnika

Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost artiklov in v primeru, da naročenih izdelkov ni na zalogi obvesti kupca. V nasprotnem primeru so na tej stopnji sprejeta naročila obravnavana kot nepreklicna. Ko je naročilo izvedeno prodajalec v najkrajšem možnem času blago pripravi in ga odpošlje ali pripravi za osebni prevzem.

 

 1. SKLEPANJE IN ARHIVIRANJE POGODB

Kupoprodajne pogodbe se sklepajo v slovenskem jeziku. Sklenjene pogodbe (račune) med kupcem in ponudnikom se v elektronski in pisni obliki arhivirajo na sedežu ponudnika (Nazorjeva ulica 8, 4000 Kranj). Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na [email protected] .

 1. ZAUPNOST PODATKOV

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potrošnikov – ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo – Uradni list RS, št. 14/03).

 1. VARSTVO OTROK

Ponudnik se zavezuje, da v skladu z dobro vero in poštenjem, brez dovoljenja staršev ali skrbnikov, ne bo odobril nakupa osebi za katero sumi, da je mladoletna. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok in pomanjkanja izkušenj. Prav tako upravljalec nepooblaščeni tretji osebi ne sme izdajati podatkov, razen staršem oziroma skrbnikom mladoletnih oseb in po njihovem pozivu takšne osebne podatke tudi izbriše. Upravljalec brez dovoljenja staršev ali skrbnikov otrok, ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke.

 1. KOMUNIKACIJA

Ponudnik, ki upravlja spletno mesto https://smartibook.si/  posluje s fizičnimi osebami z uporabo elektronskih sredstev v obliki spletne trgovine. Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik s sredstvi komuniciranja na daljavo le, če temu uporabnik ne bo nasprotoval oziroma, če se bo uporabnik s tem vnaprej strinjal. Pri tem bodo oglasna elektronska sporočila jasno razpoznavna, pošiljatelj bo jasno razviden, pogoji za sprejem posebnih ponudb (popusti, promocije ipd.) bodo nedvoumno označeni, hkrati pa bo jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

 1. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik kljub prizadevanju za sprotno ažuriranost spletnega mesta https://smartibook.si/ , lahko prikaže neažurne podatke o dobavnih rokih, podatke o lastnostih artiklov in njihovi ceni. V takem primeru ponudnik kupca obvesti o spremembah in mu ponudi možnost odstopa od naročila ali mu ponudi zamenjavo naročenega artikla. Pri ponudbi nekaterih artiklov na spletnem mestu https://smartibook.si/  so slike lahko simbolične in ne predstavljajo dejanske embalaže izdelka. Če opazite kakršnokoli napako, vas vljudno prosimo, da nas o tem obvestite na [email protected].