Splošni pogoji poslovanja

Prosimo, da si pred uporabo naše spletne strani preberete vse sploše pogoje. Ob nakupu na naši spletni strani bomo tako upoštevali, da ste seznanjeni z vsemi pogoji poslovanja in se z njimi strinjate. Podjetje si pridružuje pravico do sprememb pogojev v spletni trgovini www.smartibook.si, pridružujemo si tudi pravico do tiskarskih napak.

Splošni pogoji spletne trgovine so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), s priporočilom GZS ter s predpisi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletna trgovina www.smartibook.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

S spletnim mestom Smartibook.si (v nadaljevanju tudi spletna trgovina Smartibook) upravlja podjetje Smarti book, d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik), Savska cesta 34, 4000 Kranj. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

PODATKI

 • Naslov spletne trgovine: www.smartibook.si
 • Polno ime podjetja: Smarti book, storitvene dejavnosti d.o.o.
 • Naslov podjetja: Savska cesta 34, 4000 Kranj, Slovenija
 • Matična številka: 9211381000
 • Zavezanec za DDV SI: 75231328
 • Davčna številka: 75231328
 • TRR: SI56 6100 0002 7512 845(odprt pri DH d.d.)

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Kupcu zagotavljamo dostopnost informacij še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba. Informacije, ki so vam vedno dostopne:

 • podatki o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktni podatki, ki vam omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov,
 • dostopnost artiklov (na zalogi, ni na zalogi),
 • pogoje in stroške dostave (način, kraj in rok dostave),
 • cene, so jasno in nedvoumno določene ter prikazane,
 • načini plačila in prevzema artikla, ter rok veljavnosti podatka,
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci,
 • informacije v zvezi z možnostmi vračila izdelkov ter o tem, če in koliko vračilo stane uporabnika.

SPLETNA TRGOVINA

Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave www.smartibook.si.

Zapisani splošni pogoji, so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem – kupoprodajna pogodba. Informacije, ki jih uporabnik najde v spletni trgovini (opis izdelkov, fotografije so simbolične in lahko odstopajo od realnih barvnih nians in vzorcev). Ponudnik si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisih izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnika.

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja.

Ponudbe v spletni trgovini so količinsko in časovno omejene. Količine zalog so informativno navedene in se lahko spremenijo brez obvestila.

Za izdelke na zalogi je čas dobave do 5 delovnih dni. Za izdelke naročene po prednaročilu je rok dobave 6–8 tednov, kjer si ponudnik prizadeva do morebitnih odstopanj v primeru tehničnih težav. V taki situaciji ponudnik vedno obvesti kupca in mu ponudi možnost odstopa od prednaročila. Vsak izdelek je dostopen v razumljivem roku.

CENE, DAVKI IN NAČINI PLAČILA

Vse cene na spletni strani so v evrih in vsebujejo DDV,cena velja za vse uporabnike nakupa v spletni trgovini Smarti book. Prodajne cene so v evrih (EUR). Končni ceni je v zadnjem koraku naročila dodan strošek dostave z DDV.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila.

Cene veljajo v primeru plačila pod navedenimi načini plačila na strani spletne trgovine.

Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bomo kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa poiskali rešitev za obojestransko zadovoljstvo.

Popusti in kuponi se med seboj ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače.

NAČINI PLAČILA

V spletni trgovini so omogočeni naslednji načini plačila:

Predplačilo (nakazilo na TRR)

KUPOPRODAJNA POGODBA

Ponudnik uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom – kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje, so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za uporabnika – kupca.

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun). Pogodba (račun) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku.

PRAVICA ODSTOPA OD NAKUPA

V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14 dneh obvestite, da odstopate, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko pošljete po e-pošti na naslov info@smartibook.si. 14-dnevni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago. Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

REKLAMACIJE

V našem podjetju se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času in v obojestransko zadovoljstvo, vsekakor pa skladno z zakonsko veljavnimi določili. V primeru reklamacij, napačnih ali poškodovanih izdelkov. Vračilo blaga predhodno najavite preko e-pošte, narocanje@smartibook.si ali preko telefona na telefonski številki 031888496. Zraven blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa. Na vašo željo vam lahko blago zamenjamo za drugo ali pa vam vrnemo kupnino. Izdelek, ki ne ustreza se pošlje na naslov ponudnika (Smarti book, d.o.o., Savska cesta 34, 4000 Kranj). Ponudnik bo najkasneje v 15. dneh po prejemu sporočila o odstopu za ta izdelek nakazal vsa prejeta plačila, ki so bila potrošniku zaračunana ob sklenitvi pogodbe. Vračilo kupnine v gotovini, ni mogoče.

Reševanje reklamacij in zahtevki iz naslova garancije ali stvarne napake se rešujejo v skladu z veljavno zakonodajo ter v skladu s Pogoji nakupa blaga in storitev.

Blago, ki ga prejmete, preglejte takoj ter morebitne napake/poškodbe sporočite v roku 14. (štirinajstih) delovnih dni od prejetja paketa. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Vsako reklamacijo bomo poskušali rešiti v korist uporabnika (kupca). Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki so bile navedene oz. mu jih je prodajalec obljubil. Reklamacija velja tudi v primeru, ko je prodajalec poslal napačen izdelek, v napačni količini, ali kako drugače odstopajoč od kupčevega naročila.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla ali vračilo kupnine.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače.

Kupec lahko reklamiran izdelek vrne na stroške prodajalca, vendar se morata vnaprej za to dogovoriti preko e-naslova info@smartibook.si, v obratnem primeru pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

VARNOST NAKUPA

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat.

POSEBNA OPOZORILA IN VARNOSTNI UKREPI PRI UPORABIT TIHE KNJIGE SMARTI BOOK

Starši otrok mlajših od treh let, naj bodo pri igri prisotni. Sestavni deli tihe knjige Smarti book so namreč tudi majhni delci, ki so lahko nevarni za zadušitev. Otrokom starejšim od treh let pa je potrebno razložiti, da manjših delcev ne dajejo v usta in tako preprečimo možnost zadušitve.

Vsi deli tihe knjige so pralni. Upoštevajte naslednja pravila: pranje tihe knjige naj bo ročno, ob uporabi vroče vode in čistil, ki ne vsebujejo alkoholov in parfumov.

VAROVANJE PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Z vpisom podatkov v spletni trgovini www.smartibook.si dovoljujete, da podjetje Smarti book, d.o.o., z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje Smarti book, d.o.o., zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh od zahteve trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

KOMUNIKACIJA Z UPORABNIKI

V kolikor potrebujete pomoč pri oddaji naročila ali pomoč pri svetovanju nas lahko pokličete na telefonsko številko: 031 888 496 ali nam pišete na elektronski naslov narocanje@smartibook.si. Na voljo smo od ponedeljka do petka med 9:00 in 17:00 uro.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina www.smartibook.si je v lasti podjetja Smarti book, d.o.o., vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pisno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne zagotavlja točnosti, pravilnosti vsebine objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljene vsebine.

Ponudnik odgovarja za celotno vsebino besedil in fotografij, objavljenih na spletni strani.

Uporabnik si mora sam zagotoviti ustrezno zaščito IT opreme pred vstopom v spletno trgovino.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni obenem oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne trgovine.

VARSTVO OTROK

Ponudnik v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje staršev ali skrbnikov. Ponudnik v svoji spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov, ki so škodljivi za otroke.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.

MNENJA UPORABNIKOV

Mnenja, komentarji in ocene izdelkov, ki jih podajajo uporabniki ali obiskovalci, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjene skupnosti uporabnikov.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj, komentarjev in ocen izdelkov, ki jih podajajo uporabniki ali obiskovalci. Ponudnik mnenja, komentarje in ocene pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva in po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem spletne trgovine. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih, komentarjih in ocenah ter se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz teh informacij.

Za oddajo mnenja, komentarja ali ocene se uporabnik ali obiskovalec izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku izredno dovoljuje objavo dela ali celotnega besedila v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino mnenja, komentarja ali ocene uporabljati časovno neomejeno in za kateri koli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika.

Splošne pogoje poslovanja je sprejel direktor ponudnika, v Kranju dne 12. 9. 2022.

Želimo vam prijeten in ugoden nakup v naši spletni trgovini!

SMARTI BOOK, d.o.o. upošteva določila Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (SRPS) in v skladu s 32. členom tega zakona v splošnih pogojih priznava Nacionalno kontaktno točko-Slovenija.