Babyboo

45,90 

Otroci že zelo zgodaj pokažejo zanimanje za spoznavanje domačih živali. Če pa lahko njihove modelčke v obliki naprstnih lutk prenesemo v igro, je zabava zagotovoljena.

👶 Od 9. Meseca dalje
🎁 Popolno darilo za 1. rojstni dan
🧠 Učenje živali, barv, sadja itd.
🫶 Ročno izdelano
👩‍🏫 Pedagoško oblikovano

Knjiga spodbuja razvoj:

Na zalogi

Možnost hitre dostave - danes naročiš, jutri dobiš.

(+5,00 )
Možnosti plačila:

50%Naroči skupaj in prihrani še dodatnih 50% ob nakupu:

57,90€-50% 28,95€
57,90€-50% 28,95€
57,90€-50% 28,95€
3,90€-50% 1,95€

Izraz tiha knjiga poimenuje knjigo brez besedila, ki spodbuja otroško domišljijo, kreativnost in razvoj fine motorike.

Vsebuje 6 delovnih strani s paketom otroških naprstnih lutk. Primerna za starost od 9. meseca dalje, saj z njo otrok spozna številne domače živali, ki jih zna oponašati,  ponuja možnost lutkovne igre z naprstnimi lutkami, spozna različne barve, teksture in s črvičkom premaguje ovire vtikanke. Ročno izdelana in pedagoško oblikovana tako, da otroka spodbuja k spoznavanju in učenju novih oblik, razvrščanju in urejanju. Strani so snemljive, lahko jih med seboj poljubno prestavite ali pa razdelite med sorojence.

Izdelek je skladen z Direktivo 2009/48/ES o varnosti igrač.

Jabolko in črv: Otroku ponudite, naj zatipa jabolko s črvom. Spodbudite ga, naj poskusi s črvom pojesti jabolko in premagati luknje.

Pisano sadje: Dejavnost spodbuja koordinacijo oči in rok, saj je naloga otroka, da poišče ustrezne par. Spozna različne vrste sadja. Koščki so pritrjeni na vrvico, tako je dejavnost lažje rešljiva. Otroku poimenujte prikazano sadje.

Živali v hlevu: V hlevu so živali, poimenujte jih. Ali znate oponašati njihovo oglašanje? Otroku priredite mini gledališko predstavo, saj so vse živali NAPRSTNE LUTKE.

Na kmetiji: Katere živali srečamo na kmetiji? Otrok naj vsako žival sam poskusi vzeti v roke. Poimenujte jih in jim poiščite novo bivališče. Kako je ime konjičku? Poskusite zavrteti vetrnico?

Ptički na veji: Ptičkom pomagaj poiskati njihove hišice. Spoznaj barve. Vsakega ptička lahko snameš in popelješ naokoli. Naj ptički odletijo tudi na kmetijo.

Lačna žaba: Potipaj dolg jezik in pomagaj žabi ujeti muho nagajivko. Ko bo žaba sita, lahko jezik pospraviš.

Zaspani medvedek: Poskusi zbuditi zaspanega medveda.

Seveda pa so to le ideje za uporabo pri vsaki strani, igra in uporaba knjige sta poljubni na željo otroka. Zato naj otrok sam odkrije nove poti in ustvarja svojo zgodbo.

Igra s tiho knjigo lahko prinese številne prednosti za otrokov celosten razvoj, med katerimi so:

Fine motorične sposobnosti: Otroci bodo razvijali spretnosti, kot so uporaba prstov in rok za manipulacijo različnih interaktivnih elementov v tihi knjigi, kot so zadrge, gumbi, vezalke itd.

✅ Kognitivni razvoj: Igra s tiho knjigo spodbuja otrokovo razumevanje vzročno-posledičnih povezav, prepoznavanje barv, oblik, števil in drugih elementov, kar prispeva k razvoju kognitivnih sposobnosti.

✅ Kreativnost in domišljija: Tiha knjiga lahko spodbuja otrokovo domišljijo in ustvarjalnost, saj jih vabi k raziskovanju različnih interaktivnih elementov in ustvarjanju svojih zgodb ter scenarijev.

✅ Jezikovni razvoj: Otroci lahko ob igri s tiho knjigo razvijajo svojo jezikovno zmožnost, ko starši z njimi komunicirajo o sliki, elementih v knjigi ali o njihovih ustvarjalnih idejah.

✅ Koncentracija in vztrajnost: Igra s tiho knjigo spodbuja otrokovo sposobnost koncentracije in vztrajnosti, saj morajo biti osredotočeni, ko raziskujejo in manipulirajo Z različnimi elementi v knjigi.

✅ Socialne veščine: Če se otroci igrajo s tiho knjigo v skupini, lahko spodbuja tudi razvoj socialnih veščin, kot so deljenje, sodelovanje, komunikacija in spoštovanje drugih otrok.

✅ Igra vlog: Tiha knjiga spodbuja igro vlog, kjer se otroci lahko igrajo s pomočjo notranjih elementov, kot so naprstne lutke ali pa vloge delijo kar med seboj.

Dolžina: 200mm
Širina:30mm
Višina:200mm
Teža:150g
Število delovnih strani: 6
Material: bombažne tkanine, filc,vrvica,plastične kroglice in gumbi,ježki.

20 mnenj za Babyboo

 1. S

  Samanta Letonija

  10

 2. V

  Vilma Gluhovič

  5

 3. D

  Darinka Kerzic

  Odlično. Noro lepo.

 4. T

  Taja

  Sin z veseljem prebira in se uči iz nove Smartibook knjigice – je več kot odlična za razvijanje ročnih spretnosti in bistrenja razvijajočih možgančkov!

 5. T

  Teja Markič

  Pet

Podaj mnenje

Pogosto zastavljena vprašanja

Za katero starost so primerne knjigice?

Tihe knjige so primerne že ob rojstvu novorojenčka do vsaj 10. leta starosti oziroma odvisno od interesa otrok. V kategoriji “Po letih” poiščite želeno starost.

Ne, personalizacija ne podaljša dostave. Gre za samopersonalizacijo, kjer knjigo skupaj z otrokom personalizirate vi. Prejmete črke in podrobno navodilo, ki vam pri tem pomaga.

Knjigo hraniti na suhem, čistiti brez drgnjena, le bombažne delce obrisati z vlažno krpo.

Izdelki Smartibook vsebujejo majhne delce, zato naj jih otroci mlajši od treh let uporabljajo ob prisotnosti staršev.

Podjetje Smartibook d.o.o. izjavlja, da so izdelki skladni z Direktivo 2009/48/ES o varnosti igrač.

Vse informacije glede vračila si lahko preberete TUKAJ.

Ob doplačilu ga lahko prevzamete že 1 uro po opravljenem naročilu, brezplačno pa 24 ur po oddanem naročilu (vsak delovni dan v delovnem času).

Standardna dostava traja 3-5 delovnih dni. V primeru izbire prioritetne dostave pa naročilo prejmete že naslednji delovni dan, če je naročeno do 14.00 ure.

Strošek dostave je 3,66€. Ob nakupu nad 100€ je dostava brezplačna.

Plačate lahko s kreditno kartico, PayPal-om, z bančnim nakazilom in po povzetju (+2€).